CEREREA LUI MOS CRACIUN

Către Direcţia Generală a Miliţiei
Secţia Paşapoarte

Subsemnatul MOŞ CRĂCIUN, călător neobosit şi iubitor al copiiilor, ce vine în fiecare an la casele lor cu prilejul naşterii Domnului Christos, vă rog prin prezenta să-mi eliberaţi un paşaport pentru emigrare definitivă din ţară.
După cum ştiţi, eu n-am familie. Nu pot deci, cere acest paşaport pentru “reîntregirea familiei”. Familia mea se compune din copiii acestei ţări care mă iubesc şi mă aşteaptă cu nerăbdare în fiecare an. Din sacul meu doldora de jucării şi dulciuri, ei aşteaptă la fiecare Crăciun cadourile visate. Tot anul sunt mai cuminţi şi mai buni, sperând şi visând la darurile mele. Dar acum, nu mai pot, doresc să părăsesc definitiv această ţară. Voi înşira mai jos o serie de motive care m-au dus la această decizie dureroasă.

1. De mai bine de patruzeci de ani, împotriva mea se duce o campanie susţinută de denigrare, care a mers până acolo că s-a angajat un alt moş, pe nume Moş Gerilă, care să mă înlocuiască în slujba mea pe care o fac de sute de ani. Sunt mereu acuzat de misticism şi se spune că aş fi religios. Nu înţeleg ce este rău în asta. De când mă ştiu eu pe lume, de când a început acest obicei frumos în neamul românesc, oamenii şi-au exprimat bucuria naşterii Domnului Isus Christos în ieslea Betleemului. El a fost primul cadou făcut lumii de către Creatorul, Dumnezeu Tatăl.
Moş Gerilă al vostru, vine mai târziu şi copiii aşteaptă din 24 decembrie apariţia mea cu darurile. La Anul Nou, când vine moşul vostru , atmosfera aceea de sărbătoare a trecut. Nu mai pot accepta această situaţie de confuzie. Copiii nu mai înţeleg de ce există doi moşi. De ce unul vine mai târziu? De ce este îmbrăcat în roşu ca steagurile voastre?

2. De când l-aţi adus pe intrusul de Moş Gerilă, magazinele au început să se golească de jucării, de bomboane, de hăinuţe, de toate cele de care eu îmi umplu sacul cu daruri. Nu mai pot da faţă cu copiii care-mi caută prin desagă degeaba. Poate moşul vostru ştie cum să-i amăgească, dar eu nu pot, pentru că aşa cum ştiţi, eu nu mint. Poate că le face promisiuni, aşa cum le faceţi voi părinţilor lor. Poate le spune să fie altruişti, să fie “generaţie de sacrificiu”, să se gândească la viitor, la fericirea copiiiilor de atunci care, în comunism vor avea cadouri cât le-o plăcea, etc… Eu nu pot să le spun aşa ceva, pentru că ei numai odată în viaţă sunt copii, numai odată li se dă raiul acesta pământesc să se bucure de Crăciun, de iarnă, de pomul încărcat de dulciuri. Pur şi simplu nu mă mai pot duce la ei cu sacul gol.

3. Apoi sunt deosebit de îndurerat că anul acesta aţi trimis buldozerele să dărâme casele copiiilor de la sate. I-aţi mutat în cuburile acelea de beton armat, aşezate unul peste altul, construcţii bizare cărora voi le ziceţi ”blocuri”. Unde să-mi leg eu calul? Cum să mai ştiu eu adresele copiiilor mei? Apoi, alungaţi din căsuţele lor de la ţară, pentru care părinţii lor n-au primit nimic decât ameninţările voastre, copiii mei sunt atât de trişti încât nu pot să se mai bucure, Nu pot să mai privesc ochii lor înlăcrimaţi. Cum ce să le mângâi tristeţea? Unde vor coace mamele lor colacii de Crăciun? Le-aţi dărâmat cuptoarele din tindă.
Bătând la uşile lor de la etaje, scări, intrări, paliere, etc, mulţi nu mai deschid uşa de teamă că veniţi voi cu recensământul, cu impozitele, cu legea optsprezece, cu trasul cu urechea, cu te miri ce. Se tem de orice şi de oricine.

4. De teamă să nu fie auziţi de dincolo de pereţii de beton, părinţii nu-i mai învaţă pe copii colinzile de Crăciun. Pot fi acuzaţi că sunt mistici, cu sunt retrograzi ca mine. Copiii pot avea necaz la şcoală cu organizaţia de şoimi ai patriei, de pionieri, de utecişti, de comunişti etc… Atmosfera aceasta de suspiciune este de nesuportat şi ea a contribuit mult la decizia mea de a părăsi definitiv această ţară.

Vă rog să-mi eliberaţi un paşaport de a emigra într-o lume unde copiii mai pot visa.

Cu inimă îndurerată:

Moş Crăciun
Decembrie 1988.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: