CEL MAI GRAV INCENDIU DIN ISTORIA ISRAELULUI

Israelul se confrunta zilele acestea cu cel mai grav incendiu din istoria sa.

Ministerul israelian de Externe a cerut României, Bulgariei, Croaţiei, Spaniei şi Franţei să trimită în Israel avioane de luptă împotriva incendiilor, pentru a participa pe timpul nopţii la eforturile de stingere a incendiului izbucnit joi la Haifa, relatează Haaretz, în ediţia online.

Mai multe case au fost distruse sâmbătă dimineaţa, potrivit poliţiei, în trei localităţi de incendiul care devastează nordul Israelului încă de joi, în timp ce aproximativ zece bombardiere cu apă venite din străinătate şi-au reluat zborul.

Mai multe case din Ein Hod, Nir Hetzion şi Yemin Hod, ai căror locuitori au fost evacuaţi, au fost distruse de flăcări, a anunţat poliţia.

Acest incendiu, cel mai grav din istoria Israelului, a provocat moartea a 41 de persoane, dintre care 36 de gardieni de închisoare aflaţi într-un autobuz cuprins de flăcări.

Toate drumurule din apropiere de Muntele Carmel, unde s-a declanşat incendiul, au fost închise de forţele de ordine, care vor să evite un aflux de curioşi.

Zeci de avioane străine venite să ajute la stingerea incendiului şi-au reluat zborurile. Un avion gigantic venit din Rusia, de tip Iliuşin 77, care poate să deverseze 42.000 de litri de apă la fiecare survol, a ajuns în Israel. Aeronavele venite din Grecia, Franţa şi Marea Britanie sunt, de asemenea, pregătite de acţiune.

Premierul Benjamin Netanyahu şi-a multiplicat apelurile de ajutor către liderii străini pentru a obţine şi alte avioane specializate în stingerea incendiilor, de care Israelul duce lipsă.

În cadrul unei conversaţii telefonice cu preşedintele american, Barack Obama, Netanyahu a subliniat că avioanele vor fi utile chiar dacă nu vor ajunge imediat, dată fiind amploarea incendiului.

Sursa: Mediafax

 

  •  CATEVA VERSETE DIN PROFETIA BIBLICA:

Isaia 10:17  Lumina lui Israel se va preface în foc, şi Sfântul lui într-o flacără, care va mistui şi va arde spinii şi mărăcinii lui, într-o zi.
Isaia 29:6  de la Domnul oştirilor va veni pedeapsa, cu tunete, cutremure de pământ şi pocnet puternic, cu vijelie şi furtună, şi cu flacăra unui foc mistuitor.

Isaia 43:2  Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, şi flacăra nu te va aprinde.

Isaia 66:16  Căci cu foc Îşi aduce Domnul la îndeplinire judecăţile, şi cu sabia Lui pedepseşte pe oricine; şi cei ucişi de Domnul vor fi mulţi la număr.

Ieremia 17:27  Dar dacă nu veţi asculta când vă poruncesc să sfinţiţi ziua Sabatului, să nu duceţi nici o povară, şi n-o aduceţi înăuntru pe porţile Ierusalimului, în ziua Sabatului, atunci voi aprinde un foc la porţile cetăţii, care va arde casele cele mari ale Ierusalimului şi nu se va stinge.”

Ieremia 21:12  casă a lui David! Aşa vorbeşte Domnul: „Faceţi dreptate dis-de-dimineaţă, şi scoateţi pe cel asuprit din mâinile asupritorului, ca să nu izbucnească mânia Mea ca un foc, şi să se aprindă, fără să se poată stinge, din pricina răutăţii faptelor voastre!

Ieremia 21:14  Vă voi pedepsi după rodul faptelor voastre, zice Domnul; -voi pune foc pădurii voastre, şi-i va mânca toate împrejurimile.”

Reclame

Un răspuns to “CEL MAI GRAV INCENDIU DIN ISTORIA ISRAELULUI”

  1. Dumnezeu să-i ocrotească. Mă rog pentru Israel.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: