PREGATIREA NOII LEGI A CETATENIEI ISRAELIENE

Isaia 45:11  Aşa vorbeşte Domnul, Sfântul lui Israel, şi Făcătorul său: „Vrea cineva să Mă întrebe asupra viitorului, să-Mi poruncească pentru copiii Mei şi pentru lucrarea mânilor Mele?

Isaia 44:26  Dar întăresc cuvântul robului Meu, şi împlinesc ce proorocesc trimeşii Mei; Eu zic despre Ierusalim: „Va fi locuit” şi despre cetăţile lui Iuda: „Vor fi zidite iarăşi, şi le voi ridica dărîmăturile.”

Premierul israelian Beniamin Netaniahu a anunțat că recentul amendament adăugat Legii cetățeniei urmează a fi din nou modificat. Acum, legea nu va fi aplicată numai neevreilor. Evreii care, în virtutea Legii reântoarcerii vor solicita cetățenia israeliană, vor trebui de asemenea să jure credință statului Israel, ca stat evreiesc și democratic
Netaniahu a luat această decizie datorită opoziției manifestate de opt dintre miniștrii săi care au respins prima propunere, care nu se referea la evrei. Se pare că el a luat în calcul și criticile la care a fost supus în afara țării, unde nu prea se înțelege semnificația unei asemenea legi, unii ditre ei vorbind chiar de rasism.
Primul ministru l-a convocat pe ministrul de Finanțe, Yaakov Neeman, pentru a- cere să pregătească un nou proiect de lege. Cu această ocazie, Netaniahu a ținut să precizeze din nou că ”cel care vrea să devină cetățean israelian trebuie să recunoască că Israelul este statul poporului evreu, stat care are un regim democratic”. Premierul a adăugat: ”Dispunem de un larg consens în rândul populației cu privire la identitatea iudaică și democratică a statului, iar acest lucru nu are nimic surprinzător”.

Sursa: Anima News

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: