O NOUA PROVOCARE PENTRU ISRAEL

O nava sub pavilion moldovean trimisa de Libia se pare ca se indreapta in acest moment catre Fasia Gaza.

Israelul a avertizat duminică seara că nu va permite deplasarea navei direct spre Fâşia Gaza. Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a catalogat drept „o provocare excesivă” încercarea de spargere a blocadei impuse Fâşiei Gaza.

Se pare ca asta reprezinta o noua provocare adresata Israelului, avand in vedere ca pe data de 31 mai 2010 o flotila internationala pro-palestiniana se îndrepta spre Fâşia Gaza si a fost oprita cu forta, apelandu-se la focurile de arma, iar nouă turci au fost ucişi în cursul operaţiunii.

…………………………………………..

Forţele Navale israeliene au comunicat că au luat legătura cu nava Fundaţiei Kadhafi. „Forţele Navale au iniţiat procedurile pentru a încerca să oprească nava. În acest moment, are loc procesul de comunicare cu ei„, se arată într-un comunicat oficial.

Potrivit Fundaţiei Kadhafi, autorităţile israeliene au oferit un ultimatum navei, până marţi la miezul nopţii, pentru a schimba direcţia.

O navă militară israeliană s-a apropiat, marţi, de cargoul sub pavilion moldovean care se îndreaptă spre Fâşia Gaza, avertizând echipajul trimis de Fundaţia Kadhafi să se îndrepte spre portul egiptean el-Arish.

  • Sa speram ca de data aceasta echipajul navei va respecta cererea autoritatilor israeliene de a schimba directia, pentru a nu se repeta incidentul de pe 31 mai 2010.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: