NUMELE SURSA NEINCREDERII?

Ediţia online a ziarului Haaretz din Israel prezinta opinia presedintelui SUA, Barack Obama conform careia sursa neîncrederii pe care unii israelieni o simt faţă de el ar putea fi faptul că unul din prenumele sale este Hussein, nume de origine arabă.

In cadrul unei interviu acordat postului israelian Channel 2 despre starea de nelinişte pe care unii israelieni o simt faţă de el, preşedintele SUA a răspuns: „S-ar putea datora faptului că unul din prenumele mele este Hussein, iar acest lucru stârneşte suspiciuni”.

Actualul preşedinte american se numeste Barack Hussein Obama.

Obama a mai precizat in cadrul aceluiasi interviu ca are un şef al administraţiei prezidenţiale pe care îl cheamă Rahm Israel Emmanuel. „Principalul meu consilier politic este un urmaş al supravieţuitorilor Holocaustului. Apropierea mea de comunitatea evreiască din SUA este probabil forţa care m-a propulsat în Senat”.

„Cred că uneori, în special în Orientul Mijlociu, există sentimentul că un prieten al duşmanului meu trebuie să fie şi el duşman, iar adevărul este că apropierea mea de comunitatea musulmană are rolul precis de a reduce antagonismul şi pericolele reprezentate de musulmanii ostili Israelului şi Occidentului”, adaugă Obama.

Preşedintele SUA este încrezător că un acord de pace între Israel şi palestinieni poate fi încheiat în actualul său mandat: „Cred că Benjamin Netanyahu înţelege că avem o oportunitate limitată. Probabil nu vom mai avea o oportunitate mai bună decât acum. Trebuie să profităm de acest lucru. Va fi dificil”.

Întrebat dacă premierul israelian Benjamin Netanyahu este persoana potrivită pentru a se ajunge la un acord cu palestinienii, Obama a precizat:Cred că premierul Netanyahu poate fi poziţionat foarte bine în acest sens”. Cu toate acestea, Obama a explicat că Israelul va trebui să depăşească multe obstacole pentru a obţine schimbările necesare „asigurării securităţii statului încă 60 de ani”.

Sursa: Mediafax

  • Consider ca si numele purtat de actualul presedinte SUA poate produce neincredere, suspiciune, in randul evreilor dar numai intr-o mica masura; factorul decisiv il reprezinta politica dusa de SUA in raport cu Israelul si statele arabe.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: