TEMA PREDOMINANTA – PACEA IN ISRAEL

„Când vor zice: „Pace şi linişte!” atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.” 1 Thesaloniceni 5:3

Pacea in Orientul Mijlociu este tema predominanta si inepuizabila in toate dezbaterile si negocierile fierbinti dintre evrei, americani si palestinieni.

Pacea in Israel este un vis si un deziderat imposibil de atins avand in vedere mesajul profetic al lui Dumnezeu care trebuie sa se implineasca.

Totusi oamenii politici responsabili incearca din rasputeri sa mentina pacea cu toate ca Biblia spune ca nu se va putea realiza niciodata.

Intr-o astfel de incercare se inscrie si demersul facut de Beniamin Netanyahu, premierul Israelului care a avut o intalnire cu preşedintele american Barak Obama in cursul serii zilei de 06 iulie 2010.

Înainte de începerea întâlnirii, Netaniahu a declarat reporterilor că „nu există altă modalitate de a avansa procesul de pace, decât prin negocieri directe. Sper că acesta va fi unul din rezultatele acestei vizite la Washington”.
Dupa o ora si jumatate cat a durat intrevederea dintre cei doi, Obama a declarat reporterilor că speră că discuţiile directe dintre Israel şi palestinieni vor începe înainte de sfârşitul perioadei de îngheţăre a construcţiilor în coloniile israeliene. 

Presedintele american a declarat de asemenea că Israelul se confruntă cu o gamă largă de ameninţări care pun in pericol securitatea statului şi s-a obligat să continue presiunea asupra Iranului în ceea ce priveşte programul său nuclear.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: