DOCTORAT LA 85 DE ANI

Poate va intrebati: e adevarat? Imposibil, ar zice majoritatea. E o gluma, ar zice altii.

Eu va prezint un caz cu totul si cu totul real. S-a intamplat in Israelul zilelor noastre.

Când a fost elev de liceu, Shlomo Peleg a fost pasionat de o materie intr-un mod aparte, e vorba de istorie. Acum, la vârsta de 85, dupa primirea doctoratul în istorie la Universitatea Haifa, el simte implinit si convins ca si-a implinit visul din liceu.

„A fost plăcuta cercetarea, lecturarea, in vederea argumentarii ideilor la seminarii. A fost o perioada mare, în ciuda tuturor greutăţilor „, isi rezumă ultimii şapte ani, Shlomo Peleg, perioada în care a cercetat şi a scris teza de doctorat cu titlul: „Impăratul Friedrich al II-lea şi relaţiile lui cu Ordinele Militare „.

Peleg s-a născut în anul 1925, în Slovacia şi a emigrat în Israel în anul 1949. A studiat ingineria civilă şi de-a lungul anilor, a fost angajat ca inginer de apă, şi mai târziu ca inginer la fabrica de vopsea şi chimicale Koor. După pensionarea sa în anul1991, a decis să se întoarcă la dragostea sa de la inceputuri – istoria. El a început studiile de doctorat in istorie la Universitatea Haifa şi le-a finalizat cu succes.

Atunci când este întrebat de unde a avut atata energie, el răspunde tot cu o întrebare – „o ai cand faci ceva, nu?”

Perioada Evului Mediu, spune el, este perceputa într-un mod greşit ca fiind o perioada intunecata in istorie. „Este o perioada foarte apropiata de a noastră. Materialul de lectură despre anul 1229, de exemplu, este identic cu materialul pe care il gasesti la deschiderea unui ziar din zilele noastre. Pe atunci, de asemenea, se vorbea de acorduri care să garanteze libertatea de religie şi de cult în Ierusalim. Ei au reuşit să ajungă la aceste acorduri în cele din urmă „, spune el.

Sursa: Israel National News

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: