S-A INTAMPLAT „MINUNEA”!

S-A INTAMPLAT „MINUNEA”! Am scapat de majorarea fiscalitatii si am primit in schimb micsorarea salariilor, a pensiilor, a somajului, a subventiilor etc.

O masura care nu ne va scoate nicidecum din criza economica, zic eu. Si de aceeasi parere sunt si specialistii din economie. Da, poate ne va ajuta sa punem bazele unei economii sanatoase in viitorii ani, si asta daca vom avea crestere economica.  Cu asta sunt de acord.

Parerea mea e ca de fiecare data cand ne-am incurcat cu FMI am avut de suferit ca natiune, in cazul acordurilor anterioare cu FMI.  Si cred ca la fel se va intampla si acuma. Peste tot in lume unde s-a „bagat” FMI-ul a produs doar ravagii.

Iata ce spune un mare specialist in domeniu, castigator al premiului Nobel pentru Ştiinţe Economice în 2001, domnul Joseph Stiglitz:

„Ce au în comun China şi Botswana? Ei bine, nici una nu are un program FMI, ambele s-au dezvoltat pe strategii proprii. Strategia FMI pune accentul pe privatizare, liberalizare şi macrostabilizare, ignorând orice altceva. Pentru China însă, prioritară a fost crearea a câteva milioane de locuri de muncă în fiecare an. Guvernul a ţinut dobânzile foarte jos, pentru ca oamenii să pornească noi afaceri. În ţările în care există programe FMI, dobânzile sunt atât de ridicate, încât nici dacă ar exista acolo condiţiile din SUA, oamenii tot nu ar împrumuta bani să facă afaceri. Şi atunci, cum să se dezvolte aceste ţări?”

Daca tragem linie si facem un total, în ultimii 12 ani, România a luat de la FMI suma de 720,65 milioane de dolari.

Pe ce pret insa? L-AM PLATIT SI IL VOM PLATI CU TOTII IN CONTINUARE!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: