SCHIMBARE DE ATITUDINE – SUA/ISRAEL

Preşedintele SUA, Barack Obama, l-a sunat pe prim-ministrul Benyamin Netanyahu in cursul zilei de luni (03 mai) şi a avut cu acesta o conversaţie telefonica de 20 de minute .

In cadrul converstiei avute, Preşedintele SUA, Barack Obama,  l-a „asigurat” pe primul-ministru israelian de sprijinul SUA in relatiile israelieno-palestiniene şi a discutat cu acesta cum să lucreze împreună cel mai bine pentru realizarea unui acord pentru o ţară a Autoritatii Palestiniene.

Tonul discutiilor de  luni a fost mult diferit de cel al convorbirilor dintre cei doi conducători atunci când Netanyahu a vizitat Washingtonul câteva săptămâni în urmă.

Discutia telefonica a fost de bun augur si asta mai ales prin faptul ca Israelul deja a promis luni, prin vocea lui Benyamin Netanyahu, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o în stațiunea egipteană Charm El-Cheik cu președintele Hosni Mubarak, ca va relua miercuri negocierile indirecte cu palestinienii.

PACEA in Orientul Mijlociu este un deziderat imposibil de atins. Se fac in continuare eforturi considerabile, insa noi stim ce ne spune Biblia:

„Când vor zice: „Pace şi linişte!” atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare.”  1 Tesaloniceni 5:3

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/137358

http://www.animanews.com/politic/israel/1320-negocierile-de-pace-in-centrul-intalnirii-netaniahu-mubarak.html

Reclame

2 răspunsuri to “SCHIMBARE DE ATITUDINE – SUA/ISRAEL”

  1. Bogdan Todea Says:

    Multumim pentru stiri, Daniel. Mai ales pentru ca sunt vesti bune 🙂 Domnul sa te binecuvinteze pe tine si familia ta si sper sa ne vedem in viitorul apropiat!

  2. Cu placere:) Urmaresc si eu situatia din Orientul Mijlociu si in special sunt cu ochii atintiti inspre Israel (imaginea smochinului) – ca doar asa ne-a invatat Mantuitorul nostru – si apoi dau mai departe informatiile stranse …
    Si eu sper sa ne vedem, insa nu stiu daca va fi curand sau mai tarziu. Domnul sa te binecuvinteze in ceea ce faci!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: